ປາລີງຊູ່ຊີ່ແຫ້ງ

ເຄື່ອງປະສົມ

  • ປາລີງຂູດເອົາຢາງອອກ ຕັດລວງຂວງໜາ 1 ຊັງຕີ ລ້າງນ້ຳ ຄັ້ນເກືອ ໄວ້ຈືນນ້ຳມັນໝູພໍສຸກ ແລະ ເຫຼືອງງາມດີ ໃສ່ຈານໄວ້ 3 ຕ່ອນ
  • ໝາກເຜັດແຫ້ງແກະເອົາແຕ່ກາບ ແຊ່ນ້ຳ 5 ໜ່ວຍ, ຜັກບົ່ວຫອມປ້ອມ 7 ຫົວ, ຂອງສອງຢ່າງນີ້ ໃສ່ຄົກຕໍາໃຫ້ລະອຽາດ ເອິ້ນວ່າເຄື່ອງຫອມ
  • ໝາກພ້າວຫ້າວ 1 ໜ່ວຍ ປອກເປືອກ ທັບ ຂູດ ແລ້ວ ຄັ້ນເອົາກະທິນ້ຳກົກ ໄວ້ບ່ອນໜຶ່ງ ນ້ຳກາງໄວ້ບ່ອນໜຶ່ງ
  • ຜັກບົ່ວໃບ ຊອຍໃຫ້ແລບ, ໃບຜັກບົ່ວຫອມຊອຍ, ໃບຂີ້ຫູດ
  • ເກືອ ນ້ຳປາ ພິກນ້ອຍປົ່ນ

ວິທີຄົວ:

ເອົາກະທິນ້ຳກົກໃສ່ໝໍ້ຂາງ ຂື້ນຄ້າງໄຟ ຂ້ຽວໄປຈົນແຕກມັນ ແລ້ວຕັກເອົາເຄື່ອງຫອມໃສ່ ຂົ້ວໃຫ້ຫອມ ຈຶ່ງຕັກເອົານ້ຳຕົ້ມດູກໝູ ຫຼື ນ້ຳແກງໃສ່ຄ່ອຍຫຸ່ມໄຟອອ່ນໆໄປ. ຈົນເຫັນວ່າແຫ້ງເລັກນ້ອຍ. ເອົານ້ຳປາໃສ່ ແລະ ກະທິນ້ຳກາງໃສ່ພໍຄວນ ແລ້ວຈຶ່ງເອົາປາທີ່ຈືນໄວ້ນັ້ນໃສ່ ຄ່ອຍຊິກໄປ ຊິກມາ ໃຫ້ນ້ຳທົ່ວກັນ ແລ້ວຊີມເບິ່ງເຄັມຈາງ ໃບຂີ້ຫູດ ຜັກບົ່ວຊອຍໃສ່ ຕັກລົງຈານ ພິກນ້ອຍປົ່ນ ຫອມຊອຍ ໂຮຍໜ້າ ຍົກເພື່ອຕັ້ງໃຫ້ຮັບປະທານ

ໝາຍເຫດ: ຊູູ່ຊີແຫ້ງຄວນລະວັງບໍ່ໃຫ້ມີນ້ຳຫຼາຍ ພຽງແຕ່ໃຫ້ຕ່ອນປາຊຸ່ມຊື່ນ ແລະ ນ້ຳລ້ຽງຈານພໍໄຫຼ ຈຶ່ງມີຊື່ວ່າແຫ້ງ.

ຂໍ້ມູນຈາກ: ຫໍສະມຸດ ໂຮງຮຽນ ທະນາຄານ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / ປ່ຽນ )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / ປ່ຽນ )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / ປ່ຽນ )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / ປ່ຽນ )

Connecting to %s