ໄກ່ຜັດຂີງ

Posted on

ເຄື່ອງປະສົມ

  • ໄກ່ປອກ 1 ໂຕ ຈີກເອົາສອງອົ້ງ ສອງຂາອອກ, ສ່ວນຂາຕັດແຫກຕາມດູກຕໍ່ອອກເປັນ 2 ຕ່ອນ, ຕີນ ກໍ່ປອກຕາມດູກຕໍ່ຄືກັນ ແຕ່ຊີ້ນອົ້ງ ຕັດເປັນ 2 ຕ່ອນ ແລະ ດູກຮ່າງຄີງ ກໍ່ໃຫ້ຕັດເປັນຕ່ອນໃຫຍ່ ຢ່າໃຫ້ມີດູກມຸ່ນເປັນອັນຂາດ.
  • ສ່ວນໃຕ ກໍ່ໃຫ້ປີ້ນ ທຳຄວາມສະອາດລ້າງນ້ຳ ຄັ້ນເກືອ ແລະ ພິກນ້ອຍ ໃສ່ຈານໄວ້
  • ໝາກພ້າວຫ້າວ 1 ໜ່ວຍ ຜ່າ ທັບ ຂູດ ຄັ້ນເອົານ້ຳກະທິ ນ້ຳກົກ ແລະ ກາງໃສ່ຖ້ວຍໄວ້ຢ່າງລະໜ້ອຍ.
  • ຂີງ 2 ຂ້າງຈັກແລ້ວ ປັ້ນນ້ຳອອກ ເອົາຈືນນ້ຳມັນໝູ ພໍຫອມແລ້ວຕັກໄວ້
  • ຜັກຫອມປ້ອມ ປອກກາບອອກແລ້ວເອົາໄປຈືນ ພໍຫອມ ແລະ ເຫຼືອງແລ້ວ ຕັກອອກໄວ້ 1 ຖ້ວຍໝາກຕູມໃຫຍ່
  • ຜັກບົ່ວຫົວໃຫຍ່ ຊອຍລວງຂວງໃສ່ຖ້ວຍໄວ້ – ໃບຜັກບົ່ວລາຍເລິງ ເອົາຈຳຫົວລ້າງນ້ຳຕັດຍາວ 2 ຊັງຕີ.
  • ຜັກທຽມແກະເປັນງີມ 3 ຫົວ ໃສ່ໜ້າຂ່ຽງ ທັບໃຫ້ແທກແລ້ວທັບໄວ້
  • ໃບຜັກຫອມຊອຍພໍຄວນ
  • ເກືອ ນ້ຳປາ ພິກນ້ອຍປົ່ນ

ວິທີຄົວ:

ເອົາໝໍ້ຂາງຄ້າງໄຟ ແລ້ວ ເອົານ້ຳມັນໝູໃສ່ 1 ຈອງ ເອົາຜັກບົ່ວຫົວໃຫຍ່ ຊອຍໄວ້ ຈືນພໍຫອມ. ຈຶ່ງເອົາໄກ່ ແລະ ຜັກທຽມທັບໄວ້ລົງຄົນໃຫ້ທົ່ວ. ຜັດໄປຈົນໄກ່ຫອມ ຈຶ່ງເອົານ້ຳມັນປາໃສ່ ຄົນໃຫ້ທົ່ວກັນ. ຖ້າມີນ້ຳມັນຫຼາຍ ກໍ່ໃຫ້ເນັ້ນອອກ ແລ້ວເອົາກະທິນ້ຳກາງໃສ່ ຝາອັດ ຄ່ອຍຫຸ່ມໄປຈົນໄກ່ເປື່ອຍ ຈຶ່ງເອົາກະທິນ້ຳກົກຕື່ມລົງໄປ. ພໍໝໍ້ຝົດແລ້ວ ໃຫ້ເອົາຫົວຜັກບົ່ວຈືນ ຂີງຈືນໃສ່ ຊີມເບິ່ງ ເຄັມຈາງຕາມຊອບ ໃບຜັກບົ່ວຕັດໃສ່ ຄົນໃຫ້ທົ່ວ ຕັກໃສ່ຈານ ພິກນ້ອຍປົ່ນ ຫອມຊອຍ ໂຮຍໜ້າ ເພື່ອຕັ້ງໃຫ້ຮັບປະທານ

Advertisements

ຕອບກັບ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / ປ່ຽນ​ແປງ )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / ປ່ຽນ​ແປງ )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / ປ່ຽນ​ແປງ )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / ປ່ຽນ​ແປງ )

Connecting to %s