ແກ່ງໄກ່ຮ້ອນເຂົ້າປຸ້ນຈີນ

ເຄື່ອງປະສົມ

  • ໄກ່ປອກຫຼ້ອນ ເຈາະໄສ້ ລ້າງຕົ້ມສະອາດແລ້ວ 1 ໂຕ
  • ເຫັດເຫືອກຄວາຍຕົ້ມ ລ້າງສະອາດແລ້ວຊອຍລວງຍາວ 1 ຖ້ວຍ ໝາກຕູມນ້ອຍ
  • ຜັກບົ່ວປອກແລ້ວ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
  • ປາເມິກລ້າງນ້ຳສະອາດທັບແລ້ວຊອຍ 1 ໂຕ
  • ມັນຝຣັ່ງປອກລ້າງນ້ຳສະອາດ ຊອຍຮູບ 4 ລ່ຽມໜ້າກວ້າງເຄິ່ງຊັງຕີ 1 ຖວ້າຍ
  • ໄຂ່ໄກ່ 2 ໜ່ວຍ ປ່າມແລ້ວຕັດຍາວ 2 ຊັງຕີ ຊອຍໃຫ້ແລບໃສ່ຈານໄວ້
  • ໃບຜັກບົ່ວຊອຍພໍສົມຄວນ, ຜັກຫອມຊອຍພໍສົມຄວນ
  • ເກືອ ນ້ຳປາ ພິກນ້ອຍປົ່ນ
  • ຜັກບົ່ວໃບມີຫົວພ້ອມ 1 ຕົ້ນ
  • ຮາກຜັກຫອມ 3 ມັດ
  • ເຂົ້າປຸ້ນຈີນ ຕັດແຊ່ນ້ຳແລ້ວ 1 ຖ້ວຍ

ວິທີຄົວ:

ເມື່ອຫ້າງເຄື່ອງພວກນີ້ຄົບແລ້ວ ຈຶ່ງເອົາໝໍ້ແກງຂື້ນຄ້າງໄຟ ເອົານໍ້າໃສ່ປະມານ 3 ໂຈກເຫຼັກ ແ້ລວເອົາເກືອພໍຄວນ ຜັກບົ່ວທັງຫົວ ແລະ ໃບຮາກຜັກຫອມ. ໃສ່ຝາອັດຕົ້ມໄປຈົນຝົດຈຶ່ງເອົາໄກ່ທີ່ເຮັດສະອາດແລ້ວນັ້ນໃສ່ລົງໄປທັງໂຕ. ອັດຝາຕົ້ມໄປຈົນໄກ່ເປື່ອຍພໍສົມຄວນ ແລ້ວຈຶ່ງປົງລົງ ຕັກເອົາໄກ່ອອກໃສ່ຈານໄວ້ ແລ້ວເອົາແຕ່ຊີ້ນອົ້ງອອກມາຈີກໃຫ້ເປັນຝອຍໃສ່ຈານໄວ້  ສ່ວນນ້ຳຕ້ອງໃຫ້ສະອາດຍົກເອົາຂື້ນຄ້າງໄຟ ຝົດແລ້ວນ້ຳປາໃສ່ ຫົວຜັກບົ່ວປອກ ເຫັດເຫືອກຄວາຍໃສ່ ເມື່ອຫົວຜັກສຸກແລ້ວ ຈຶ່ງເອົາມັນປອກແລະຊີ້ນໄກ່ ເຂົ້າປຸ້ນຈີນປາເມິກໃສ່ສຸກແລ້ວ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / ປ່ຽນ )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / ປ່ຽນ )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / ປ່ຽນ )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / ປ່ຽນ )

Connecting to %s