ແກງປາໃສ

ເຄື່ອງປະສົມ

  • ດູກໝູສອຍນ້ຳມັນອອກໃຫ້ໝົດ ລ້າງນ້ຳສະອາດແລ້ວຕາມສົມຄວນ
  • ປາປີ້ງ ໄຈ້ກ້າງແລ້ວ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
  • ຫົວຜັກບົ່ວປອກ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
  • ເຫັດເຫືອກຄວາຍຕົ້ມສະອາດ ຊອຍແລ້ວ ກາງຖ້ວຍນ້ອຍ
  • ໄຂ່ໄກ່ 2 ໜ່ວຍ ປ່າມແລ້ວ ຕັດຍາວ 2 ຊັງຕີ ຊອຍໃຫ້ແລບໃສ່ຈານໄວ້
  • ໃບຜັກບົ່ວຊອຍ, ໃບຜັກຫອມຊອຍ, ໃບຂີ້ຫູດ 3 ໃບ ຊອຍໃຫ້ແລບ, ຜັກບົ່ວລາຍເລິງ 6 ຕົ້ນ, ຜັກຫອມ 2 ມັດ
  • ພິກນ້ອຍປົ່ນ ເກືອ ນ້ຳປາ
  • ເຂົ້າປຸ້ນຈີນ ແຊ່ນ້ຳແລ້ວ ຕັດໃຫ້ສັ້ນ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ.

ວິທີຄົວ:

ຍົກໝໍ້ແກງຂື້ນຄ້າງໄຟ ເອົານ້ຳໃສ່ປະມານ 3 ໂຈກເຫຼັກ ແລ້ວເອົາເກືອຜັກຫົວລາຍເລິງ ຜັກຫອມ ທັງຮາກ ແລະ ໃບໃສ່ ເມື່ອນ້ຳຝົດແລ້ວ ຈຶ່ງເອົາດູກໝູທີ່ລ້າງສະອາດແລ້ວໃສ່. ອັດຝາຕົ້ມຕໍ່ໄປ ຈົນດູກໂຊະຈາກຊີ້ນຈຶ່ງປົງລົງ ທາວຕ່ອນອອກຕອງເອົາແຕ່ນ້ຳໃສ ຖ້າມີນ້ຳມັນກໍ່ໃຫ້ສອຍອອກຈົນໝົດ ແລ້ວກັບຄືນເອົາຖອກໃສ່ໝໍ້ແກງ ຍົກຂື້ນຄ້າງໄຟ ເອົາຫົວຜັກບົ່ວປອກ ເຫັດເຫືອກຄວາຍ ນ້ຳປາໃສ່ ພໍຫົວຜັກເປື່ອຍຈຶ່ງເອົາເຂົ້າປຸ້ນຈີນໃສ່ ພໍສຸກຊີມເບິ່ງ ເຄັມຈາງຕາມຊອບ ປົງລົງ ເອົາໄຂ່ຊອຍໄວ້ ແລະ ປາປີ້ງໄຈ້ກ້າງແລ້ວໃສ່ຄົນໃຫ້ທົ່ວ. ຕັກໃສ່ຖ້ວຍ ເອົາຫອມຊອຍ ຜັກບົ່ວຊອຍ ພິກນ້ອຍ ໂຮຍໜ້າ ຍົກເພື່ອຕັ້ງໃຫ້ຮັບປະທານກັບແຈ່ວກະປິ ແລະ ຜັກທອດຕ່າງໆ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / ປ່ຽນ )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / ປ່ຽນ )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / ປ່ຽນ )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / ປ່ຽນ )

Connecting to %s