ລາບເທົາ

ສ່ວນປະກອບທີ່ສໍາຄັນໃນການເຮັດລາບເທົາມີຄື:

  1. ເທົາ
  2. ປົ່ນປາ
  3. ນ້ຳປາແດກ (ຕົ້ມສຸກແລ້ວຍຶ່ງດີ)
  4. ໝາກເຂືອ, ໝາກຖົ່ວ
  5. ຜັກຫອມ (ຫອມເປ) ຫລື ຫອມອັນອຶ່ນກໍ່ໄດ້
  6. ໝາກພິກປົ່ນ, ເຂົ້າຂວ້າ

ການປຸງລາບເທົາ:

  1. ປະສົມນ້ຳປາແດກກັບເທົາ ແລ້ວຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ
  2. ໃສ່ສ່ວນປະກອບອຶ່ນໆ ເຊັ່ນ: ປົ່ນປາ, ໝາກຖົ່ວ, ແລະ ໝາກເຂືອ, ໝາກພິກປົ່ນ, ເຂົ້າຂວ້າ ຫລັງຈາກນັ້ນຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ.

ໝາຍເຫດ: ເທົາອາດມີພະຍາດ ຫລື ອຶ່ນໆ ປົນມາພ້ອມ ເມື່ອຕ້ອງການຂ້າພະຍາດ ຄວນຕົ້ມໃຫ້ສຸກກ່ອນ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / ປ່ຽນ )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / ປ່ຽນ )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / ປ່ຽນ )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / ປ່ຽນ )

Connecting to %s