ຕົ້ມສົ້ມປາ

ການເຮັດອາຫານ

ຕົ້ມສົ້ມປາ

ເຄື່ອງປະກອບ:

  1. ປາໄນໜອງ 300 ກຣາມ (ໂຕ)
  2. ຫົວສີໄຄ 3 ຫົວ
  3. ຂ່າ 4 ຝານ
  4. ຫອມບົ່ວ 3 ຫົວ
  5. ໝາກເຜັດສົດນ້ອຍ 3-4 ໜ່ວຍ
  6. ນໍ້າສະອາດ 1 ຖ້ວຍແກງເຄິ່ງ
  7. ໃບໝາກຂາມອ່ອນ ຫລື ສົ້ມປ່ອຍ, ໃບສົ້ມອອບແອບ, ສົ້ມພໍດີ, ສົ້ມລົມ, ໃຍໝາກກອກ ຫລື ປະເພດໝາກເຊັ່ນ: ໝາກນັດ, ໝາກເຟືອງ, ໝາກຕ້ອງ, ໝາກຂາມສົ້ມອອ່ນ, ໝາກຂາມປຽກ (ໃສຢ່າງດຽວ)
  8. ຜັກອີ່ຕູ່, ຜັກຂະແຍງ ຫລື ຖ້າບໍ່ມີໃຫ້ໃສ່ຫອມລາບ, ຫອມເປ ແທນໄດ້
  9. ນໍ້າປະປາ ຫລື ນໍ້າປາແດກ 2-3 ບ່ວງແກງ

ວິທີເຮັດ:

  1. ຄົວປາ, ລ້າງ, ຊອຍເປັນຕ່ອນແກງເທົ່າກັນ ປະໃຫ້ສະເດັດນໍ້າ.
  2. ຄ້າງໝໍແກງ ໃສ່ເກືອ ຫົວສີໄຄ ຂ່າ ຫົວກ້ອມແຫງ.
  3. ພໍນໍ້າຟົດດີ ເອົາປາລົງ ສຸກດີແລ້ວ ໃສ່ໃບສົ້ມປ່ອຍ ຫຼື ໝາກ/ໃບສົ້ມທີ່ກຽມໄວ້; ແລ້ວໃສ່ນໍ້າປາ ຫຼື ປາແດກ (ຫລື ຢ່າງລະເຄີ່ງ).
  4. ກ່ອນປົງ ໃສ່ໝາກເຜັດ ຜັກອີ່ຕູ່ ຊິມຕັກເສີບຮ້ອນໆໄດ້ 2 ຖ້ວຍໃຫຍ່

Tip: ແກງປາ ຕ້ອງເປັນປາສົດແທ້ໆ, ຖ້າເອົາປາໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນຫລາຍວັນ ຢ້ານຄາວ ກໍເອົາໝາກນາວ ຫລື ນໍ້າສົ້ມສາຍຊູ ຫລື ເກືອທາ ແລ້ວລາງກ່ອນ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / ປ່ຽນ )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / ປ່ຽນ )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / ປ່ຽນ )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / ປ່ຽນ )

Connecting to %s